CNS - The Nightmare Slappers Crew

Dobro došli u našu avanturu...

A blog for your campaign

Pošto smo pedantno počeli da vodimo dnevnik dešavanja na 58. session-u, moram se (na kratko) osvrnuti na naš minuli rad do tog momenta.

Sve je počelo jednog lepog jutra kad smo se mamurni od sinoćne žurke

teturali kroz šumu sa gomilom neznanaca… A ne, nećemo tako detaljno…
Možde bolje ovako: Pošto smo očistili okolinu Keep of the Shadowfell-a, i pratili tragove koji su nas (vrlo nelinearno, moram priznati) doveli do gore pomenute tvrđave, za koju smo zaključili da je skrovište Kalarela (svestenika Orcusa) tj. da se tu možda otvara neki prolaz ka shadowfell-u. Hrabri (i glupi) kakvi jesmo, uletesmo u odlučujući encounter poprilično iscrpljeni, što se pokazalo kao vrlo nepromišljen potez. Jer kao što reče mudri broj 1 iz Alan Ford-a “Ako kaniš pobijediti, nikako ne smiješ izgubiti!” U prvoj rundi smo izgubili psion-a, u drugoj saznali da nas je naš swordmage mučki izdao, u trećoj je pao druid, a u petoj paladin. Šta da ulepšavam kad ne vredi. Pobiše nas kao piliće. Na takav razvoj situacije niko nije računao, pa smo moj brotherfromanothermother Guza (vama poznatiji kao Assimus) i moja malenkost (Zack) odlučili da imamo nekog neodložnog posla u seocetu obližnjem koje se zove Winterhaven (ako se ne varam). Bežali smo koliko nas noge nose, mrmljajući zakletvu da ćemo se vratiti (odmorni i sa pojačanjem) na mesto pogibije naših dragih prijatelja, osvetiti njihovu smrt, i pomrsiti konce zlikovcu (gore pomenutom).
To i učinismo. Tad smo se uverili da je Kugla (AKA Hammerkill (ili Hamerklik kako ga ja zovem)) dostojan kandidat za naše proređene redove tj kako bi on to sročio “…(ovo čitati laloškim naglaskom!) pravi čovek za naš kombinat…” Na sreću Paladin nam se sticajem okolnosti vratio iz mrtvih, doduše malko bleđi i luđi nego što smo ga pamtili. Sve u svemu skoro pa happy end.

Iz razloga koji sam dosad već zaboravio, upućujemo se ka glavnom gradu Fallcrest-u. Tu se naoružavamo magic item-ima (pošto smo nalootovali neku crkavicu u prethodnoj avanturi) i nastavljamo ka Seven Pillared Hall-u, koji se nalazi u srcu planine i čini početak lavirinta hodnika koju je izgradila izumrla rasa minotaura. Da ne ulazim u detalje previše, uspešno rešavamo quest za questom i pravimo pičvajz u redovima raznoraznih neprijatelja. Na opšte čuđenje niko ne gine iz družine (izgleda da su playeri naučili nešto iz prethodnog TPK-a).

DM: ne baš… Mighty Bane je ponovo izgubio život kada je Hamrekill odlučio da razbije formaciju i odvoji se od ekipe. Na sreću Bane se još jednom se vratio iz mrtvih, uz pomoć lokalne sveštenice.
Sve lepo završavamo u SPH-u i opet krećemo na put ka nekoj misterioznoj piramidi, na koju nas upućuju čak dva traga (vrlo suptilno nam je DM prstom pokazao kuda ka sledećoj avanturi).

Uz manje peripetije tokom putovanja stižemo do The Pyramid Of Shadows i bivamo (na kvarno) usisani u nju. Čistimo prvi nivo ( prvi nivo piramide ). Bilo je tu svega Od pobesnelog dwarfa koji ubija ettin-a sa sospstvenom, otkinutom rukom (ettinovom naravno), do paljenja zelenila u prostoriji u kojoj se nalazimo (naglašavam da se nalazimo u piramidi sa uskim hodnicima…) i okamenjivanja našeg MVP-a, cleric-a Guze. Taj mučki čin kažnjavam sa dva vezana critical-a i ulazim u knjigu rekorda sa 145 dmg-a u jednoj rundi. Penjemo se i na drugi sprat koji isto tako efikasno čistimo dok u jednom trenutku naš novopridošli mage, slučajno kopajući po našem bag of holding-u, ne naleti na scroll of consult mystical sages. Odavde kreće actual log pa bih sad prešao na detaljnije opisivanje dogodovština CNS-a.

Comments

dodao sam ono sto ste želeli… ono što ja dodajem u vaše postove će biti obeleženo masnim slovima. dobro je… sad već negde idemo… kad sustignemo ono sto se desilo do sada onda treba lepo pisati svaki session i to je to.

Dobro došli u našu avanturu...
 

Mashala, sad cu malo vise da se posvetim kuckanju :-)

Dobro došli u našu avanturu...
 

Pozovite Stojadina neka bar ovako prati

Dobro došli u našu avanturu...
BobMelkus

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.