CNS - The Nightmare Slappers Crew

Session 002

We're getting better

Odlicna igra. I dalje malo sporije igramo nego sto bih ja zeleo, ali sada vec svi polako ucite svoje likove i njihove moci. Ovo ce sve ici brze kada svi budete tacno znali sta sve vasi likovi mogu.

Pocetak veceri nas je zatekao na kraju bitke. Lucan (elven monk) u nesvesti, prilicno krvav. Zarobljeni kobold slinger vezan i takodje u nesvesti. Maralis uz asistenciju saboraca uspeva na heal checku i stabilizuje Lucana. Dok su ostali pretrazili mrtve i pronasli bogatstvo od 34 silvera Maralis se dovoljno odmorila i povratila Lucana na skoro maximum HPa, na zalost neiskusni elf je ostao na poslednjem healing surge-u.

Sledi odlican roleplay gde uz mesavinu diplomatije-zastrasivanja-diplomatije-i-jos-zastrasivanja izvlacite ime Irontooth! Pre nego sto je casni Miki pustio sirotog preplasenog i zbunjenog kobolda saznao je da je Irontooth vodja kobolda koji je zapravo big bad scary goblin. Uveren da siroti mr. slinger nije opasnost (i da ce biti mucen i ubijen ako se ikad vrati klanu) Miki ga pusta u divljinu, a druzina nastavlja prema gradu.

Sat vremena kasnije druzina je pred gradom, a preplaseni kobold protrcava pored Avetata koji prati druzinu na putu ka Winterhavenu. Avetat odlucuje da ovo preplaseno stvorenje nije vredno njegovog truda (mada je pravi razlog mogao biti i nedostatak napada na daljinu), te nastavlja prema Winterhavenu. Sat vremena kasnije nailazi na tragove bitke, a jos jedan sat kasnije i on dolazi do Winterhavena.

Na kapiji Winterhavena druzina je docekana bez trunka sumnje (strazari su mislili da su oni trgovci sa pratnjom) i upucena ka Wrafton’s Inn, lokalnoj krcmi. U krcmi su se udobno smestili, ali u kasnim popodnevnim satima krcma jos uvek nije dovoljno posecena, te grupa odlucuje da se odmori, ocisti i dobro najede. Nakon rane vecere Wrafton’s Inn je vec prilicno pun, a u tom trenutku se grupi prikljucuje i Avetat koji je upravo stigao u Winterhaven. Grupa razgleda krcmu i primecuju dva moguca izvora informacija.

Nakon duge i detaljne price sa lokalnim starcem i samoprozvanim istoricarem – Ellian the Old saznajete da:
1. Douven Staul je bio vidjen ovde i Elian ga je poslao u pravcu burial site-a za koji je Douven verovao da cuva kosti (i mozda blago) zmaja. Elian vam crta istu mapu koju je nacrtao i Douvenu.
2. Koboldi su pretnja, ali ne velika.
3. Kultovi smrti? Stvarno? Ako ih nadjete hocu i ja da ih vidim.
4. Nikad cuo za Irontootha.
5. Ispricao vam je svasta o Winterhavenu i o osnovnim zgradama u mestu.

Vesela i druzeljubiva krcmarica vam govori da:
1. Douven je bio, uzeo sobu i nestao.
2. Koboldi su dosadni i treba ih zaustaviti. Lord Padraig bi platio nekome da ih zaustavi.
3. Kultovi smrti? Ovde? Ni slucajno! Ovo je posten narod.

Pre nego sto ste otisli na zasluzeni odmor sreli ste Lorda Padraiga koji vam je rekao da dodjete do njegove rezidencije cim ustanete.

Budite se i odlazite do lorda koji ce vas nagraditi sa 100 zlatnika (+ finders keepers) i docrtava lokaciju koboldske jazbine na mapu koju imate. Lokacije nisu daleko jedna od druge. Te nesigurni sta tacno zelite krecete prema jugu.

Pre nego sto ste stigli da napustite Old King’s Road napadaju vas koboldi (OPET!) i to iz zasede. Bitka je jedno vreme bila prilicno neizvesna i vise vas je bilo u opasnosti od negativnih hit poena. Ovde se vidi da ste jos uvek nova druzina i da jos uvek niste savrseno naucili da zauzmete svoja mesta u borbenim redovima. Uskoro cete nauciti kako da se nadopunjujete jedni druge i ovakve bitke ce trajati krace i bice uspesnije (po vas). Bilo kako bilo, savladali ste kobolde koji su vas sad dodatno naljutili. I pred vama je izbor – BURIAL SITE or KOBOLD LAIR?

Comments

BobMelkus

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.